YouTube advarer deg allerede når det er tid for å sove

YouTube kan være et betydelig bortkastet tid hvis vi begynner å se på videoer etter hverandre, det er derfor nå YouTube advarer om tiden for å sove, for å hjelpe oss med å opprettholde en sunn søvnsyklus.

Det er ganske vanlig å se YouTube-videoer i sengen, rett før du sover, og noen ganger lenker vi det ene forslaget etter det andre. For snart to år siden kom YouTube-tidstatistikken, slik at vi kunne sette en daglig minuttgrense.

Noen ganger er imidlertid problemet ikke den totale tiden, men vi bruker for mye tid på å se på mobilen. Vel, i YouTube-innstillingene kan vi det angi en tid slik at appen minner oss om at vi må sove.

Hvordan spole eller spole frem en video tilbake på YouTube

La oss velge om varselet skal vises midt i videoene, på nøyaktig tidspunkt, eller bare når den vi ser på slutter på den tiden, for ikke å avbryte ham.

YouTube aktiverer den nye funksjonaliteten for brukere, selv om ikke alle allerede har mottatt den. I alle fall vil den ligge i denne menyen:

Innstillinger -> Husk når det er tid for søvn -> Velg tid

Advarselen ved sengetid ligner på en vekkerklokke, fordi vi kan avbryt eller utsett det, så gi 10 minutter til hver gang vi forsinker det. Det er derfor en betydelig risiko for at vi forlenger økten mer enn ønskelig.

Hvis vi ønsker å “koble ut” mer effektivt, må vi ty til en av appene for å konsentrere og koble ut, noe som kan blokkere mobilen fullstendig. Googles digitale velværefunksjoner er informative, både på YouTube og Android, og kan unngås.

Sengetidvarsler vil være tilgjengelige kl Android og iPhone, og de aktiveres allerede, så i løpet av noen dager vil alle ha dem tilgjengelige.

Det er et godt initiativ, som kanskje ikke mange brukere bruker, men i noen tilfeller vil forhindre at YouTube påvirker søvnen vår, spesielt hvis vi bruker den mørke modusen på YouTube slik at overflødig lys ikke avslører oss før vi sover.

15 serier du kan se på YouTube