YouTube legger til etterlengtet funksjonalitet: kapitler

Youtube gir endelig muligheten for hopp til bestemte kapitler i videoer, slik at vi umiddelbart kan finne et spesifikt fragment, og vite hva det handler om.

Noe nyttig når vi snakker om klipp av en viss varighet, som tar for seg ulike temaer, eller forteller oss en historie. Med kapitlene vil det være enkelt direkte tilgang til innholdet som interesserer oss uten å måtte spole fremover eller spole YouTube-videoen tilbake.

Det er overraskende at YouTube har tatt så lang tid å legge til kapitlene, selv om det kanskje er bekymring for at tiden brukerne bruker på plattformen vil reduseres hvis de umiddelbart finner det de leter etter.

15 serier du kan se på YouTube

Det var ikke uvanlig å finne videoer som i beskrivelsen indikerte minutt og sekund da hver seksjon begynte. Med kapitler vil dette ikke lenger være nødvendig, YouTube-grensesnittet lar oss hoppe direkte til den delen.

Kapitler må legges inn manuelt av skaperen av videoen, og hver må vare minst 10 sekunder. Minst 3 kapitler må legges i hvert klipp, så de gir mening i innhold av en viss lengde.

fremdriftslinjen vil bli delt inn i blokker, ett for hvert kapittel. Ved å trykke på hver blokk ser vi tittelen på den delen, og et miniatyrbilde, for å få en mer konkret idé om emnet:

Bilde - YouTube implementerer kapitlene i videoer

De kapitler når YouTube på Android, iOS og datamaskiner, som er de viktigste plattformene, slik at alle kan prøve dem. Det kan tenkes at de kunne utvides til andre enheter (for eksempel konsoller og smarte TV-er) i fremtiden, men for øyeblikket har Google ikke bekreftet noe.

Selv om det er en risiko for at brukere bruker mindre tid på YouTube ved å finne det de leter etter tidligere, kan de også føle at de utnytter tiden sin bedre, og oppfordrer dem til å bruke flere timer på plattformen.

Google hevder at de første resultatene har vært ganske gode, og oppfordrer skaperne til å bruke kapitlene. For øyeblikket vil det selvfølgelig være vanskelig å finne innhold delt inn i kapitler, i det minste til kanalene er tilpasset.

Streamingsplattformen har lagt til nye funksjoner i disse dager, som at YouTube varsler oss når det er tid for å sove, og det ser ut til at det fortsatt jobber for å forbedre seg.

Selvfølgelig kapitler er en stor forbedring på YouTube, og det vil være nødvendig å se i hvilken grad det brukes av youtubers, selv om det i prinsippet virker lovende.

Hvordan se tilfeldige videoer på YouTube