YouTube vil fjerne videoer av koronaviruset som går mot WHO

Youtube vil anvende en tøff politikk mot alle ikke støttede coronavirus-videoer, til det punktet at den vil slette de som fremmer kurer, anbefalinger eller advarsler som er i strid med indikasjonene til WHO (Verdens helseorganisasjon).

I virkeligheten begrenser YouTube allerede konspirasjon eller hat-provoserende videoer, men COVID-19-epidemien forårsaket av spredning av coronavirus har blitt en prioritet for streamingplattformen.

Susan Wojcicki, administrerende direktør for YouTube, forklarte den amerikanske kanalen CNN at de fjerner innhold som ikke er basert på medisinsk bevis: for eksempel å ta vitamin C eller gurkemeie som en løsning.

Betaler du for å laste opp videoer til YouTube?

På den annen side gir YouTube Synlighet på din forside og søkemotor for helseenheter eller pålitelige medierbortsett fra å inkludere lenker til WHOs nettsted, noe som gjør det enkelt å finne pålitelige nyheter.

Initiativet til å slette videoer genererer imidlertid mer kontrovers, siden YouTube blir en slags “dommer” av hva som kan formidles.

Wojcicki bekrefter at YouTube ikke har endret sin generelle policy mot smaksopplevelser og desinformasjon, men at den blir jobber mye raskere når det gjelder coronavirus, og identifisere nye overtredelser, som forholdet mellom 5G og coronavirus, som ikke har noe vitenskapelig grunnlag.

Først forhindret YouTube videoene på COVID-19 fra å rapportere inntekter til skaperne, men litt etter litt har det løftet økonomiske begrensninger på kanaler, fordi det er uunngåelig at de snakker om et så relevant tema.

Plattformen har allerede blitt påvirket teknisk, ettersom koronaviruset har fått YouTube til å senke kvaliteten på videoen, for å redusere trafikkoverbelastning forårsaket av økningen i telekommunikasjon og online klasser.

På den annen side kommenterer Wojcicki også nysgjerrige endringer på YouTube: det uventede videoøkning om hvordan du vasker hendene, eller reproduksjoner av tutorials med oppgaver å gjøre hjemmefra, inkludert fysisk trening, reparasjoner av apparatet og hårklipp.

Med millioner av mennesker som jobber hjemmefra, har det også blitt vanskelig å moderere YouTube-videoer, men prioriteten til Google-tilknyttede selskaper akkurat nå er coronavirus.

Selv om jeg ikke oppgir spesifikt, virker det klart YouTube er spesielt nøye med koronavirusvideoer, mye mer enn med andre emner, slik at alt innhold som kolliderer med WHOs instruksjoner kan bli slettet, som en forhåndsregulering for å bremse de skadelige hoaxene.

15 serier du kan se på YouTube