Ytelsen til den nye iPad mot konkurrentene

De ventet ikke. De sammenligninger mellom øyeblikkets kraftigste nettbrett de dukker opp overalt. Og vi går med en av de mest etterlengtede testene, den som tester de mest krevende spillene. De valgte nettbrettene var den nye iPad, iPad 2, ASUS Transformer Prime og Motorola Xyboard 10.1. Hvem blir vinneren?

Vi husker den nye iPad-en har en oppløsning på 2048 × 1536 piksler og en firekjerners GPU, mens CPU-en er dobbeltkjernen. På den annen side har Tegra 3-prosessoren en firekjerners CPU og GPU, og det samme gjør ASUS Transformer Prime. Naturligvis er oppløsningen mye lavere. Andre generasjons modell har på sin side en dual-core prosessor, A5, som allerede har vist hvor godt den spiller spill med underverker som Infinity Blade II.

På papiret ser det ut til at Tegra 3-data kaster en skygge over Apples A5X- og A5-prosessorer. For brukere som interesserer oss er imidlertid hvordan det fungerer senere i virkeligheten med spill og applikasjoner med høy grafikkbelastning.

Som det fremgår av GLBenchmark 2.1-resultatene, den nye iPaden feier med alle konkurrentene når de jobber med lignende oppløsninger. Når den er satt til full oppløsning, blir den litt overgått av broren 2, men den fortsetter å overgå ASUS Transformer Primer og Motorola Xyboard 10.1.

Derfor kan vi konkludere med at den nye iPad-en har en enorm kraft, men den overskygges av den brutale økningen i antall piksler som den må gjengis. Derfor vil kvaliteten på spillene som vi vil se i løpet av dette året være lik det vi har sett for 2, men til mye høyere definisjonforsvinner sagtennene som vi vanligvis ser i polygonale modeller.

Vi håper at disse målene blir oppdatert når nettbrett vises i oppløsninger som ligner Retina Display på den nye iPad, som er forventet i løpet av 2012.

I alle fall viser resultatene det under nye forhold tredobler den nye iPad resultatet av de mest ledende nettbrettene til andre merker. Spillene som vi ser i løpet av de kommende månedene, vil være ansvarlige for å validere eller motstride disse syntetiske testene.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Tusen takk!