Apple vil at iOS 9 skal være ditt musikkstudio

Apple vil at iOS 9 skal være ditt musikkstudio

Hvis du tok nok oppmerksomhet til Apples intense WWDC og forsto alt de ønsket å presentere for oss, vil du være klar over det iOS 9 vil ha med seg lydtilleggsprogrammer.

I utgangspunktet betyr dette at utviklere vil ha muligheten til å transportere eller lage fra bunnen av lydenheter, effekter, virtuelle instrumenter og plug-ins for iPads med iOS 9. Og hvis vi legger til dette de nye multitasking-funksjonene, blir Split Screen og Slide Over et ideelt verktøy for musikere.

ios-9-music (2)

Den nye lyd-API-utvidelsen

Ny API-utvidelse i Audio Unit tillater musikere, produsenter og DJ-er importer lydtilleggsprogrammene dine fra Mac til iOS med små kodeendringer.

ios-9-music (3)

Apple, fra sin iOS-utviklerside, nevnte:

“Utvidelsen av lydenheten lar applikasjonen din gi musikkinstrumenter, lydeffekter, lydgeneratorer og mye mer å bruke med applikasjoner som GarageBand, Logic og andre. Utvidelsen vil også bringe en lydtilkoblingsmodell til iOS og lar deg selge lydenheter i App Store. “

ios-9-musica9

Så på lignende måte som hvordan vi velger plugin-moduler i Mac-programvare, kan vi gjøre det samme fra en liste i GarageBand for iPad. Vi kan til og med kjøpe lydenheter fra App Store og Mac App Store.

ios-9-musikk 7

Denne nye API-en vil åpne døren for alle slags svært komplekse effekter, applikasjoner og plugins fra utviklere som FabFilter, Waves, Sound Toys, iZotope og vil være mye mer tilgjengelig for iOS 9 brukere.

ios-9-musikk 8

Så en iPad med iOS 9 blir snart et fantastisk verktøy for musikere, og blir dermed et bærbart musikkstudio.

Hva synes du om denne nye API-utvidelsen for iOS 9? Bruker du iPad til å lage musikk? Uttrykk din mening fra kommentarfeltet nederst. Takk for at du deltok.